Başvuru ve Kayıt



GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ KREŞ VE ANAOKULUNA KAYIT KOŞULLARI 

1. Kreş ve Anaokulunda Çocuklar yaşlarına göre sınıflandırılır.Yaş guruplarının sayısı ve her gurubun kontenjanı Anaokulu Müdürlüğünce belirlenir. Her sınıfta aşağıda belirtilen öncelik sırasına göre çocuk kabulü yapılır. Başvuru sayısı yeterli değilse kontenjanı dolduracak şekilde Üniversitemiz Öğrencilerinin çocukları, Üniversitemizden emekli olan personelin çocukları, Kampus içinde hizmet veren Kurum ve Kuruluşların Personelinin çocukları alınabilir.

2. Çocukların Kreş ve Anaokuluna kabulünde Üniversitede görev yapmak üzere bulunan Maliye Bakanlığı Memurlarına Üniversite personeli gibi işlem yapılır.

3. Bulaşıcı ve ağır hastalığı olan veya özel bakım ve eğitim gerektiren çocuklar Kreş ve Anaokuluna alınmaz.

4. Uzun süreli hastalık ,kaza, zorunlu nedenlerle Kreş ve Anaokulu ile ilişiği kesilen çocuğu Kreş ve Anaokulun a tekrar alınması , yer varsa sıra beklenilmeden yapılır.

5. Çocuk alım listesi ilanından 15 gün içinde kayıt yaptırmayanlar sırasını kaybeder.

6. Yıl içinde tayin,nakil, ve yeni işe başlayan Üniversite Personelinin çocukları ile ,yine yıl içinde eşlerden birinin Üniversite Personeli olup boşanma veya ölüm nedeniyle parçalanmış çocukları, kontenjan açığı olması halinde kabul kriterleri gözönünde bulundurularak sıra dışı kabul edilir.

ÖNCELİK SIRASI

Kreş ve Anaokuluna çocuk kabulü aşağıda verilen öncelik sırasına göre ve her öncelik sırası için hizmet yılı esas alınarak yapılır.

1. Üniversite Rektörü ,Rektör Yardımcıları, Dekan ve bölüm başkanlarının çocukları puanlamaya tabii tutulmadan öncelikli olarak kabul edilir.

2. Anne veya babanın Üniversitemiz personeli olması, diğerinin ise Çocuk bakımını sağlayamayacak derecede hasta olması ,(heyet raporu ile belirlenir.) boşanma veya ölüm.

3. Anne ve babanın Üniversitemiz personeli olması,(Üniversitedeki hizmet yıllarına göre sıralanır.)

4. Sadece anne veya babanın Üniversite Personeli olması (Üniversitedeki hizmet yıllarına göre sıralanır.

5. Babanın Üniversite Personeli olması halinde annenin çalışması, çalışmayan annelere göre öncelik kazanır.

Üniversite Personeli için eşitlik durumunda çocuk kabulü kura çekilerek belirlenir

  ~kres/userfiles/kayıt formu.doc



~Tasarım: Bilgi İşlem WebGrubu