GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ GENÇ TEMACILAR TEŞKİLATI 2001 YILI ÇALIŞMALARI



            NİSAN 2001 ÇALIŞMALARI


   Teşkilat Başkanı Mehmet ATILGAN, yardımcısı Z. Deniz DURDU ve 12 Genç Temacı öğrenci ile birlikte, 8 Nisan 2001 günü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda yapılan, TEMA Bölgelerarası Koordinasyon Toplantısına katıldılar. Toplantıda Genç Temacıların kuruluşunda görev alan ve Teşkilat Başkan Yardımcılığını başarı ile sürdüren Z. Deniz DURDU, Genç Temacıların Stand malzemesi temininde her türlü yardım ve çabayı esirgemeyen Asım ATAY ve Genç Temacılar Teşkilatının Gaziantep'te kurulan fuar ve panayırlarda ücretsiz stand almasında, bu standa ofis malzemesi temin etmede büyük gayret gösteren Akif UĞRAŞ'a Tema Vakfı tarafında verilen teşekkür belgeleri Genç Temacılar adına TEMA Teşkilatlanma Bölüm Başkanı Temel URAZ tarafından verildi. Ödül töreninden sonra konuşan Teşkilat Başkanı Mehmet Atılgan, Genç Temacıların yıl içerisinde yapmış olduğu çalışmaları ve TEMA Vakfı tarafında Türkiye'de ilk defa teşkilatımıza verilen ve Cumhurbaşkanımız tarafından İstanbul'da Teşkilat Başkanına verilen ödülü anlattı. Daha sonra da Genç Temacıların karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.














   Teşkilat Başkanı Mehmet ATILGAN ve 10 Genç Temacı Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından 15 Nisan 2001 pazar günü saat 10.00.'da Yeşilkent Mezarlığı içerisindeki Şehitler Mezarlığı'nda yapılan fidan dikimine katıldı. Asker üniversite öğrencisi el ele işbirliği ile yapılan ve diğer sivil toplum örgütlerininde katıldığı dikim töreni saat 13.00'da sona erdi. Tugay Komutanı katılım ve yardımlarımızdan dolayı teşekkür etti.












   26 04 2001 Perşembe günü saat 12:30'da Hazırlık Okulu Lab-A'da yapılan eğitim toplantısında Atilla ÖZCAN "Toprak ve Toprak Oluşumu" konusunu anlattı. Daha sonra öğrencilere Haziran ayının ilk haftasında yapılacak olan Çevre Haftası kutlamalarında Genç Temacıların düzenleyeceği panel hakkında bilgi verildi. 10-13 Mayıs 2001 tarihleri arasında üniversitemizin düzenlediği Geleneksel Bahar Şenliği'nde Genç Temacıların bir stand alacağı ve bu stantta Temanın stand ürünlerinin satılacağı, Temaya üye yapılacağı, Tema ve Temaya ilişkin konularda sorulan sorulara cevap verileceği öğrencilere duyuruldu. Toplantıya 17 öğrenci katıldı.


   30.04.2001 Pazartesi günü Teşkilat Başkanı Mehmet ATILGAN ve bir öğrenci Gaziantep Çevre İl Müdürlüğünde, Gaziantep'teki çeşitli ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim yarışmasına jüri üyesi olarak katıldı. 1., 2. ve 3. dereceye giren resimler seçildi. 1. seçilen resim 31 Mayıs -2 Haziran 2001 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan Ulusal Çevre Çocuk Kurultayı'nda Gaziantep'i temsil etmek üzere İstanbul'a gönderildi.


MAYIS 2001 ÇALIŞMALARI

   03.05.2001 Perşembe günü Hazırlık Okulu Lab-A'da yapılan eğitim toplantısında Nihal Altunışık ile Neşrife Gökkurt isimli öğrenciler "Toprak Erozyonu ve Çeşitleri" konusunu anlattı. Daha sonra toplantıya katılanlara "Sokaklarda çöp toplayan çocukların doğaya ve çevreye katkılarının ne olduğu" hakkına bilgi verildi. Sonra da Haziranın ilk haftası yapılacak olan Çevre Haftası kutlamalarında Atilla ÖZCAN'ın "Toprak ve Toprak Erozyonu", Ayşin ÖZSOYLU'nun "Gaziantep'in Doğal Florası" Biyoloji bölümü öğrencilerinden Murat YILMAZ'ın "Gaziantep'e Özgü Endemik Bitkiler ve Gaziantep Üniversitesi Botanik Bahçesinde Yetiştirilmesi" ve aynı bölümde master öğrencisi olan Zübeyde AKAN'ın da "Küresel Isınma ve Ozon Tabakasındaki İncelmenin Doğaya Etkisi" konularında panelist olarak görev almaları kararlaştırıldı. Panelin ismi de "DOĞA, DOĞAL FLORA VE KÜRESEL ISINMA" olarak belirlendi. Toplantıya 19 öğrenci katıldı.


   Teşkilat Başkanı Mehmet ATILGAN ve Başkan Yardımcısı Z. Deniz DURDU 03.05.2001 Perşembe günü saat 17:30'da Tema İl Toplantısına katıldılar. Toplantıda Genç Temacıların çalışmaları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.


   10.05.2001 Perşembe günü saat 12:30'da Hazırlık Okulu Lab-A'da yapılan toplantıda Akbank'ın hazırlamış olduğu Erozyonla Mücadele kasetinden bir bölüm izlenecekti. Ama videnun çalışmaması nedeni ile izlenemedi. Öğrencilerle günlük konularda sohbet edildi. Yapılacak çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verildi. Toplantıya 12 öğrenci katıldı.


   10-13 Haziran 2001 tarihlerinde üniversitemizde kutlanan Geleneksel Bahar Şenliği'nde Genç Temacılara bir stand verildi. Şenliğin açılması ile kurulan standa Temanın stand ürünleri satıldı, Temaya üye yapıldı, Genç Temacıların yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Standa Teşkilat Başkanı ve 3 öğrenci devamlı olmak üzere değişik zamanlarda 12 öğrenci görev aldı. Stand şenlik boyunca açık kaldı.






   17.05.2001 Perşembe günü saat 12:30'da Hazırlık Okulu LAB-A'da yapılan eğitim toplantısında Murat ULAŞ isimli öğrenci "Nükleer Enerji ve Zararları" konusunu anlattı. Nükleer enerjinin doğaya ve canlılara vermiş olduğu zararlar konusunda eğitim toplatısına katılan öğrenciler de görüşlerini bildirdiler. Sonuçta Nükleer Enerjiye HAYIR görüşü kabul edildi. Toplantıya 21 öğrenci katıldı.


   23.05.2001 Çarşamba günü İstanbul Tema Merkezden gelen fax doğrultusunda "TOPRAK YASASINI DESTEKLİYORUM İMZA KAMPANYASI" için Gaziantep Üniversitesi Çevre Araştırma Merkezi (GÜÇAMER) ve Gaziantep Üniversitesi Genç Temacılar Teşkilatı'nın isimlerinin yer aldığı bir imza föyü hazırlandı. İmza föyü matbada çoğaltıldı.

   24.05.2001 Perşembe günü saat 10:00'da "TOPRAK YASASINI DESTEKLİYORUM İMZA KAMPANYASI" için hazırlanan imza föyü Sayın Rektörümüz Prof.Dr. İ. Hüseyin FİLİZ'e iletilerek bu konuda kendisine bilgi verildi. Sayın rektörümüz de Toprak Yasasının çıkması için bu kampanyanın gerekli olduğunu ve her zaman destekleyeceğini belirterek Gaziantep Üniversitesi kampusu içerisinde imza toplanabilmesi için ilk imzayı atarak kampanyayı başlattı.

   Saat 12:30'da Hazırlık Okulu LAB-A'da yapılan haftalık eğitim toplantısında öğrencilere Topraklarımızın amaç dışı kullanımı ve Toprak Yasası hakkında bilgiler verilerek "TOPRAK YASASINI DESTEKLİYORUM İMZA KAMPANYASI"a destek vermeleri ve bulundukları her yerde bu yasanın bir an önce Yüce Meclisimizden çıkarılması için hem bu yasayı tanıtmaları hem de imza toplamaları istendi. Toplantıya 8 öğrenci katıldı.

   06.06.2001 Çarşamba günü Fen-Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda yapılan "Doğa, Doğal ve Küresel Isınma" konulu panelimiz saat 14:30'da başladı. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin TEKİN'in başkanlığını yaptığı panelde; Atilla ÖZCAN "Toprak ve Toprak Erozyonu", Ayşin ÖZSOYLU "Gaziantep'in Doğal Florası", Murat YILMAZ "Gaziantep'in Endemik Bitkileri ve Botanik Bahçesinde Yetiştirilmesi" ve Zübeyde AKAN "Küresel Isınma ve Ozon Tabakasındaki Isınmanın Doğaya Etkisi" konularında sunularını ve konuşmalarını yaptılar. Panele Rektör yardımcımız Mehmet Durdu ÖNER, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Ahmet ASLAN, dekanlarımız, bölüm başkanlarımız, İl Çevre Müdürü Mesut NİZİPLİOĞLU, Akademik ve İdari Personelimiz ile öğrencilerimizin büyük katılımı ve ilgisi vardı. Büyük bir ilgi ile izlenilen panelimizin sonunda dinleyicilerin panelistlere sordukları sorular cevaplandırıldı. Panel sonunda İl Çevre Müdürlüğü tarafında panelistlere ve panel başkanına birer adet kol saati hediye edildi. Panele yaklaşık 110 kişi katıldı.












   14.06.2001 Perşembe günü saat 12:00'da Bahattin Kayalı İlköğretim Okuluna düzenlenen geleneksel mezuniyet şenliğinde Genç Temacılar Yavru Temacılarla birlikte bir stand açtılar. Bu standa Temanın tanıtımı ve Temaya üye yapıldı, Temanın stand ürünleri satıldı. Bu standda Genç Temacılardan Gülsüm YILDIRIM, Beyhan OKUMUŞ ve Atilla ÖZCAN görev aldılar.

   12-18 Ağustos 2001 tarihleri arasında Bolu İli Aladağlar'da ki Genç Temacilar Doğa ve Erozyon Eğitim Kampı'na Teşkilat başkanı Mehmet ATILGAN, öğrencilerimizden Atilla ÖZCAN, Gülsüm YILDIRIM ve Ahmet MENGÜÇ katıldılar. Kamptaki eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra birer eğitim sertifikası aldılar.




























   19-21 Eylül 2001 tarihleri arasında üniversitemizde ki kayıt yenilemeler sırasında 3 adet stand kurularak kayıt yaptıran öğrenci ve öğrenci velilerinden Toprak Yasasını Desteklemeleri için imza toplandı. Üç gün içerisinde yaklaşık 3.500 adet imza toplandı. Bir hafta süre ile öğrencilerde yaklaşık 4.200 adet imza toplandı.