..:: ALİ COŞKUN DALGIÇ  ::..                                                                                                                                        Türkçe

 

Gaziantep University

Engineering Faculty

Food Engineering Department

27310-Gaziantep

Tel   :+90 (342) 360 12 00 (2318) (O)/(2820) (H)

Fax  :0.342.360 11 05 (O)

e-mail :dalgic@gantep.edu.tr

          :acdalgic@hotmail.com

 

..:: CAREER PROFILE  ::..                                                                                                                                                             

 

Thesis:

  • MSc Thesis: Functional properties and moisture sorption isotherms of protein isolates from pistacia terebinthus

  • PhD Thesis: Biogas production from olive pomace

Research Interests

  • Biogas Production from Food Wastes

  • Food Engineering Plant Design and Economy

  • Solar Energy Applications in Food Industry

  • Ozone Applications in Food Processing

  • Haccp and Quality Management Systems

  • Total Quality Management System

Course Thought

  • Food Engineering Plant Design,

  • Plant Organization for Food Eng.,

  • Biochemical Engineering

  • Total Quality Management System

..:: PROFESSIONAL EXPERIENCE  ::..                                                                                                                                    

 

   UNIVERSITY OF GAZIANTEP - URL: www.gantep.edu.tr, Gaziantep, Turkey 21/12/1988 -

 

..:: EDUCATION & TRAINING   ::..                                                                                                                                     

  • PhD. University of Gaziantep, Gaziantep, July 1998

  • MSc. University of Gaziantep, Gaziantep, July 1990

  • BS, METU, Food Engineering, Gaziantep, June 1988 

..:: FOREIGN LANGUAGES   ::..                                                                                                           

..:: COMPUTER LITERACY    ::..                                                                         

  • Operating Systems: MS DOS, Windows Family

  • Programming Languages: Fortran , BASIC.

  • Others: Sigma Plot, FrontPage, Adobe Photoshop, SPSS, Origin.

..:: PERSONAL INFORMATION     ::..                                                                                                          

  • Date of Birth            : April 4th, 1965

  • Military Obligation    : Completed

..:: LIST OF PUBLICATIONS     ::..                                                                                                          

 

  • Ayrancı, G. and Dalgıç, A.C. “Kinetics of the Maillard Reaction Between Lysine and some Reducing Sugars”. Gıda, 15, 131-135 (1990)

  • Ayrancı,E. and Dalgıç, A.C. “Preparation of Protein Isolates from Pistacia terebinthus L. And Examination of Some Functional Properties”. Lebensmittel-Wissens-chaft und-Technologie, 25, 442-444 (1992)

  • Ayrancı,E. and Dalgıç, A.C. “Moisture Sorption Isotherms of Pistacia terebinthus L. And its Protein Isolates”. Lebensmittel-Wissens-chaft und-Technologie, 25, 482-483 (1992)

  • Dalgıç, A.C., Göğüş, F. ve Öner, M.D. “Ksantan Zamkı ve Özellikleri” Gıda Mühendisliği Kongresi, 245-253 (1992)

  • Dalgıç, A.C., Tekin, A.R. ve Ünlüer, Ü. “Dondurularak Kurutulan Yoğurdun Nem Sorpsiyon Eş Sıcaklık Eğrileri” Gıda Mühendisliği Kongresi, 357-365 (1992)

  • Dalgıç, A.C., İbanoğlu, Ş. ve Doğan, D. “Ozon Gazının Gıdalarda Uygulanması” Gıda Bilimi ve Teknolojisi, yıl:4 sayı:3, 34-37 (1999)

  • Yrd. Doç. Dr. Şenol İBANOĞLU, Arş. Gör. İlkay GÖK PINARLI, Yrd. Doç. Dr. A. Coşkun DALGIÇ,  Prof. Dr. Mehmet D. ÖNER “Buğday Ruşeymi: Özellikleri ve Kullanım Alanları” Unlu Mamulleri Teknolojisi, yıl:8, sayı:6, 41-43 (1999)

  • Yrd. Doç. Dr. A. Coşkun DALGIÇ “Gıda Sanayiinde ISO 9000:2000 Revizyonu” Gıda Bilimi ve Teknolojisi, yıl:5 sayı:1,4-8 (2000)

  • Yrd. Doç. Dr. Şenol İBANOĞLU, Arş. Gör. İlkay GÖK PINARLI, Yrd. Doç. Dr. A. Coşkun DALGIÇ,  Prof. Dr. Mehmet D. ÖNER “Ruşeymli makarna üzerine araştırmalar” Unlu Mamulleri Teknolojisi, yıl:9, sayı:3, 39-43 (2000)

  • Yrd. Doç. Dr. A. Coşkun DALGIÇ “Elektronik hesap tabloları programlarının gıda işletmelerinin üretim yönetiminde kullanımları” Gıda  Bilimi ve Teknolojisi, yıl:5, sayı 2, 7-11 (2000)

  • Ali R. Tekin, A Coşkun Dalgıç, “Biogas production from olive pomace”, Resources, Conservation and Recycling, 30 , 301-313 (2000)

  • Y. Doç. Dr. Hasan VARDİN  ve  Y. Doç. Dr. A.Coşkun DALGIÇ,  “Türkiye Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Dondurulmuş Meyve-Sebze Sektörü Ve Dondurulmuş Gıda Üretim Tesisi Profili”, GAP II. Tarım Kongresi, 309-316 (2001)

  • Y. Doç. Dr. A.Coşkun DALGIÇ  ve Y. Doç. Dr. Hasan VARDİN,  Gap İle Üretim Artışı Beklenen Gıdaların Kurutularak Değerlendirilmesinde Güneş Enerjili Kurutucular”, GAP II. Tarım Kongresi, 317-326 (2001)

  • Y. Doç. Dr. Hasan VARDİN,  Öğr.Gör Belgin VARDİN ve Y. Doç. Dr. A. Coşkun DALGIÇ, “Organik Tarım Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Uygulamaları”, GAP II. Tarım Kongresi, 411-418 (2001)

  • A. Coşkun DALGIÇ, “Un ve Ekmek Sektöründe ISO 9000:2000- Kalite Yönetim Sistemi ve Haccp- Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları" Hububat 2002-Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, 67-84 (2002)

  • A. Coşkun DALGIÇ, Hasan VARDİN ve Ali R. TEKİNHububatın Güneş Enerjili Sistemler İle Kurutulması" Hububat 2002-Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, 353-364 (2002)

  • A. Coşkun DALGIÇ “Buğday Değirmenciliğinde İstatistiksel Proses Kontrol Uygulamaları" Hububat 2002-Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, 655-664 (2002)

 

..:: Thesis ::..                                                                                                                                                                

  • Dalgıç, A.C. “Functional Properties and Moisture Sorption Isotherms of Protein Isolates from Pistacia terebinthus” M.Sc. Thesis,  Food Engineering, Gaziantep University, Turkey (1990)

  • Dalgıç, A.C. “Biogas Production From Olive Residue” Ph.D. Thesis, Food Engineering, Gaziantep University, Turkey (1998)

 

..:: ALİ COŞKUN DALGIÇ  ::..                                                                                                                                      Türkçe