(0342) 671-3383 Fax (0342) 671-3384 nurdagimyo@gantep.edu.tr

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI

tıbbi banner

 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI
Bu programın amacı; Tabiattan elde edilen bitkileri tıp ve kozmetik alanında kullanılan ürünlere dönüştürülmesi konusunda eğitim yapar. Her türlü tıbbi bitkinin yetiştirilmesinde tıbbi bitkilerin maruz kalabileceği hastalık ve zararlıların belirlenmesi ve bunlarla savaşım konusunda çalışmaların yürütülmesini sağlar. Öğrencilere gen kaynaklarının korunmasını ve bunların tarla bitkileri olarak kültüre alınmasını öğretir. Diğer yandan, ilaç endüstrisi için bu bitkilerin özelliklerinin ve etkili maddelerinin belirlenmesi; bu bitkilere tedavi gücünü veren etkili maddelerin artırma çalışmalarının yapılmasını da amaçlamaktadır. Ayrıca program kapsamında öğrencilere, bulundukları bölgelerde arazi uygulamaları yaptırılarak edindikleri teorik bilgilerini kullanma fırsatı sunulmaktadır. Bitkileri, morfolojik özelliklerine göre tanıyan ve özelliklerini belirleyen öğrenciler doğadan toplamayı öğrenmektedir.
Programın Unvanı: Tıbbi ve Aromatik Bitki Teknikeri
İstihdam Alanları: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri,Tarımsal Araştırma Enstitülerinde ve Belediyelerde, bitkisel üretim ve değerlendirme çalışmalarında yardımcı eleman olabilirler. Tıbbi bitki üreten, ilaç yapan özel kuruluşlar, Güzellik ve aromaterapi yapan merkezler, Tıbbi bitki ve drogların ithalat ve ihracatını yapan özel sektördeki işyerleri, bitkisel ilaç imal eden laboratuarlar, aktarlar, parfüm ve kozmetik sanayinde, çalışabilir ve bu gibi işyerleri açabilirler.
Destek Lisans Programı: Bu programı tamamlayanlar 2 yıllık ön lisans mezunu statüsünde olacaklarından; Dikey Geçiş Sınavı ile Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Bitki Koruma, Kimya ve Tarla Bitkileri lisans programına geçiş yapabilirler.
Programdan Mezun Olabilmek İçin: 38 Ders, 100 Kredi ve 30 iş günü Staj yapmak zorunludur.
Henüz yeni yeni keşfedilen bu bölümde ülkemiz ve dünyamıza katacağınız çok şey var…

244877