(0342) 671-3383 Fax (0342) 671-3384 nurdagimyo@gantep.edu.tr

MUCİZE BİTKİ MORİNGA

slider2

Gaziantep Nurdağı Meslek Yüksekokulunun 470 dekar olan Uygulama arazisinde 15 dekar alana ekimi yapılan dünyanın en faydalı bitkisi olduğu belirtilen Moringa Oleifera bitkisinin hasadı düzenlenen törenle yapıldı.  İl Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü, Nurdağı Meslek Yüksekokulu, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İŞKUR, ve Nurdağı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklaşa yürüttüğü Moringa Yetiştiriciliği Projesi kapsamında ekilen Moringa Oleifera bitkisi Türkiye de ilk olma özelliğini taşıyor. Nurdağı’nda yetiştirilen Moringa Oleifera bitkisinin hasadı için düzenlenen törene; Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Nurdağı Kaymakamı Lokman Düzgün, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, Nurdağı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aytekin, proje ortakları, 20 kursiyer ve vatandaşlar katıldı.
Nurdağı Kaymakamı Lokman Düzgün, “Nurdağı ilçesi olarak ilklerin yaşandığı bir ilçe olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’de bir ilk olan Moringa Oleifera bitkisinin şifa kaynağı olduğunu” söyledi.
Konuşmaların ardında Moringa Oleifera bitkisi yetiştiriciliğini yapan 20 kadın kursiyer tarafından hasat yapıldı.

Bir Cevap Yazın