..:: ALİ COŞKUN DALGIÇ  ::..                                 

 

..:: ÖZGEÇMİŞ ::..                                                                                                                                                                

 

 

..:: Kişisel Bilgiler ::..                                                                                                                                                                

Medeni durum

 : Evli ve üç çocuk babası

Yaş              

 : 37

Doğum Yeri   

 : Kilis

Mesleği         

 : Gıda Yüksek Mühendisi

Görevi          

 

 : Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi.

 

..:: Eğitim ::..                                                                                                                                                                

 

  • 1976 yılında Kilis Hürriyet İlkokulunu,

  • 1979 yılında Kilis Atatürk Ortaokulu,

  • 1982 yılında Kilis Lisesini,

  • 1988 yılında ODTÜ Gaziantep Yerleşkesi Gıda Mühendisliği bölümünü bitirdi.

  • 1990 yılında Gaziantep Üniversitesi  Gıda Mühendisliği bölümünden mastırını aldı.

  • 1998 yılında Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden doktorasını aldı.

  • 1999 yılında Gaziantep Sanayi Odası ve IQ tarafından organize edilen “TKY, ISO 9000 ve 2000 revizyonu”  konulu eğitime katılmıştır.

  • Şubat 2001’de GAP ve Kent State Üniversitelerinin birlikte organize etmiş oldukları “Series of Training Workshops on Communication” konulu eğitime katılmıştır.

 

..:: Yabancı Dil ::..                                                                                                                                                                

..:: İş Tecrübesi ::..                                                                                                                                                                

 

  • 1988 yılında Gaziantep Üniversitesi Gıda Müh. Böl. Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı.

  • 1990 yılında Gaziantep Üniversitesi Gıda Müh. Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Aşılanmamış Antep fıstığı olan melengiçten  proteinin izolesini ve elde edilen proteinlerin fonksiyonel özelliklerini test konusu olarak çalıştı.

  • 1990 yılında aynı üniversitede doktora programına kayıt oldu.

  • 1992 yılında yeterlilik sınavını vererek tez  çalışmalarına başladı.

  • 1993 yılında Askerliğini Burdur’da yaptı.

  • 1998 yılında Gaziantep Üniversitesi Gıda Müh. Bölümünde doktorasını tamamladı

  • Tez konusu olarak zeytin küspesinde metan gazı üretimini çalıştı.

  • Araştırma görevlisi olarak Isı transferi, kütle transferi ve akışkanlar mekaniği derslerini problem saatlerini, aletli analiz, gıda uygulamaları

  • ve fermantasyon laboratuarlarına girdi.

  • 1998 yılında Gaziantep Üniversitesi Gıda Müh. Bölümünde Öğretim görevlisi olarak atandı

  • 1998 yılında Gaziantep Üniversitesi GAP Araştırma Merkezi Müdür Yardımcılığına atandı.

  • 1999 yılında Gaziantep Üniversitesi Gıda Müh. Bölümünde Yardımcı Doçent olarak atandı.

  • Kütle transferi, Gıda Mühendisliği tasarımı ve ekonomisi ve Gıda fabrikaları yönetim-organizasyonu  derslerine girmektedir.

  • Halen Gıda Mühendisliği Bölümünde Gıda Teknolojisi Ana bilim dalı, Temel İşlemler bilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

 

..:: İdari Görevler ::..                                                                                                                                                                

 

  • Gaziantep Üniversitesi GAP Araştırma Merkezi (GAPMER) başkan yardımcılığı görevini 1998 yılından bugüne yürütmektedir.

  • Gaziantep Üniversitesi WEB Sayfası (İnternet Bilgi Sistemi projesi) kapsamında kurulan komisyon başkanlığı görevini 2002 yılından bugüne yürütmektedir.

 

..:: YAYINLAR ::..                                                                                                                                                                

 

  • Ayrancı, G. and Dalgıç, A.C. “Kinetics of the Maillard Reaction Between Lysine and some Reducing Sugars”. Gıda, 15, 131-135 (1990)

  • Ayrancı,E. and Dalgıç, A.C. “Preparation of Protein Isolates from Pistacia terebinthus L. And Examination of Some Functional Properties”. Lebensmittel-Wissens-chaft und-Technologie, 25, 442-444 (1992)

  • Ayrancı,E. and Dalgıç, A.C. “Moisture Sorption Isotherms of Pistacia terebinthus L. And its Protein Isolates”. Lebensmittel-Wissens-chaft und-Technologie, 25, 482-483 (1992)

  • Dalgıç, A.C., Göğüş, F. ve Öner, M.D. “Ksantan Zamkı ve Özellikleri” Gıda Mühendisliği Kongresi, 245-253 (1992)

  • Dalgıç, A.C., Tekin, A.R. ve Ünlüer, Ü. “Dondurularak Kurutulan Yoğurdun Nem Sorpsiyon Eş Sıcaklık Eğrileri” Gıda Mühendisliği Kongresi, 357-365 (1992)

  • Dalgıç, A.C., İbanoğlu, Ş. ve Doğan, D. “Ozon Gazının Gıdalarda Uygulanması” Gıda Bilimi ve Teknolojisi, yıl:4 sayı:3, 34-37 (1999)

  • Yrd. Doç. Dr. Şenol İBANOĞLU, Arş. Gör. İlkay GÖK PINARLI, Yrd. Doç. Dr. A. Coşkun DALGIÇ,  Prof. Dr. Mehmet D. ÖNER “Buğday Ruşeymi: Özellikleri ve Kullanım Alanları” Unlu Mamulleri Teknolojisi, yıl:8, sayı:6, 41-43 (1999)

  • Yrd. Doç. Dr. A. Coşkun DALGIÇ “Gıda Sanayiinde ISO 9000:2000 Revizyonu” Gıda Bilimi ve Teknolojisi, yıl:5 sayı:1,4-8 (2000)

  • Yrd. Doç. Dr. Şenol İBANOĞLU, Arş. Gör. İlkay GÖK PINARLI, Yrd. Doç. Dr. A. Coşkun DALGIÇ,  Prof. Dr. Mehmet D. ÖNER “Ruşeymli makarna üzerine araştırmalar” Unlu Mamulleri Teknolojisi, yıl:9, sayı:3, 39-43 (2000)

  • Yrd. Doç. Dr. A. Coşkun DALGIÇ “Elektronik hesap tabloları programlarının gıda işletmelerinin üretim yönetiminde kullanımları” Gıda  Bilimi ve Teknolojisi, yıl:5, sayı 2, 7-11 (2000)

  • Ali R. Tekin, A Coşkun Dalgıç, “Biogas production from olive pomace”, Resources, Conservation and Recycling, 30 , 301-313 (2000)

  • Y. Doç. Dr. Hasan VARDİN  ve  Y. Doç. Dr. A.Coşkun DALGIÇ,  “Türkiye Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Dondurulmuş Meyve-Sebze Sektörü Ve Dondurulmuş Gıda Üretim Tesisi Profili”, GAP II. Tarım Kongresi, 309-316 (2001)

  • Y. Doç. Dr. A.Coşkun DALGIÇ  ve Y. Doç. Dr. Hasan VARDİN,  Gap İle Üretim Artışı Beklenen Gıdaların Kurutularak Değerlendirilmesinde Güneş Enerjili Kurutucular”, GAP II. Tarım Kongresi, 317-326 (2001)

  • Y. Doç. Dr. Hasan VARDİN,  Öğr.Gör Belgin VARDİN ve Y. Doç. Dr. A. Coşkun DALGIÇ, “Organik Tarım Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Uygulamaları”, GAP II. Tarım Kongresi, 411-418 (2001)

  • A. Coşkun DALGIÇ, “Un ve Ekmek Sektöründe ISO 9000:2000- Kalite Yönetim Sistemi ve Haccp- Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları" Hububat 2002-Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, 67-84 (2002)

  • A. Coşkun DALGIÇ, Hasan VARDİN ve Ali R. TEKİNHububatın Güneş Enerjili Sistemler İle Kurutulması" Hububat 2002-Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, 353-364 (2002)

  • A. Coşkun DALGIÇ “Buğday Değirmenciliğinde İstatistiksel Proses Kontrol Uygulamaları" Hububat 2002-Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongre ve Sergisi, 655-664 (2002)

 

..:: Tezler ::..                                                                                                                                                                

 

  • Dalgıç, A.C. “Functional Properties and Moisture Sorption Isotherms of Protein Isolates from Pistacia terebinthus” M.Sc. Thesis,  Food Engineering, Gaziantep University, Turkey (1990)

  • Dalgıç, A.C. “Biogas Production From Olive Residue” Ph.D. Thesis, Food Engineering, Gaziantep University, Turkey (1998)

 

..:: Yürüttüğü Tezler ::..                                                                                                                                                                

 

  • Laçin, S. “Application of ISO 9001:2000-Quality Management System and Haccp on Milling Industry" M.Sc. Thesis,  Food Engineering, Gaziantep University, Turkey (Cont.)

  • Pekmez, H. “Solar Drying of some Traditional Foods" M.Sc. Thesis,  Food Engineering, Gaziantep University, Turkey (Cont.)

 

..:: Yürüttüğü Projeler ::..                                                                                                                                                  

 

  • Ali Rıza Tekin ile birlikte Gaziantep Üniversitesi Araştırma Fonu destekli "Summak konsantresi eldesi" konulu proje

  • Ali Rıza Tekin ile birlikte Gaziantep Üniversitesi Araştırma Fonu destekli "Güneş enerjili kurutucu tasarımı, iömalatı ve bazı gıdaların bu kurutucuda kurutulması" konulu proje

 

 

..:: DANIŞMANLIKLAR-ARAŞTIRMA PROJELERİ  ::..                                                                                                    

 

  • PAMYAĞ-Gıda Sanayi ve Ltd. Şti. ile Ar-Ge sözleşmesi vardır. Bu Ar-Ge kapsamında; üretilmekte olan rafine ve nötr pamuk yağının standartlarının yükseltilmesi, laboratuvar kurulması, atıkların değerlendirilmesi (atık su arıtma tesisinin kurulması, soap stockun değerlendirilmesi), fabrika yönetim ve organizasyonunun yapılandırılması, TSE ve ISO 9000 standartlarının getirilmesi, fabrikanın bilgisayar ortamına geçirilerek internet ortamının ve WEB sayfalarının yapılandırılması gerçekleştirilmektedir. Bu Ar-Ge sözleşmesi Prof. Dr. Şükrü Karataş ile birlikte gerçekleştirilmiş ve 1998 yılı sonunda sona ermiştir.

  • FEDAİOĞLU GIDA SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ ile “Ruşeym Üretimi Ve Ekmeklik Unlarda Kullanımı” konulu bir TÜBİTAK destekli Ar-Ge projesi vardır. Bu proje sonuçlandırılmıştır. Bu projede Prof. Dr. M. Durdu Öner ve Y. Doç. Dr. Şenol İbanoğlu ile birlikte çalışmıştır.

  • BESLEN MAKARNA A.Ş. ile “Rüşeymli Makarna“ konulu bir Ar-Ge projesi vardır. Bu proje ekonomik kriz nedeni ile bekletilmektedir. Bu projede Prof. Dr. M. Durdu Öner ve Y. Doç. Dr. Şenol İbanoğlu ile birlikte çalışılmıştır.

  • METROTEST Ltd. Şti. Firmasına danışmanlık yapmıştır. Bu Danışmanlık kapsamında ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi ve Haccp-Kritik kontrol noktalarında tehlike analizleri konuları yer almıştır.

 

Ana Sayfa | Öz Geçmiş | Yayınlar | Danışmanlıklar | Gönüllü Tecrübe | Ailem

Gaziantep Üniversitesi | Gıda Mühendisliği Bölümü | Dersler | Linkler

Gıda Mühendisliği | TKY | ISO 9000 | Haccp | İPK | Biyogaz | Güneş Enerjisi | Tasarım | Yönetim